De trends voor banken in 2022 - maisongrandenl

De trends voor banken in 2022

Ben jij op zoek naar een nieuwe bank voor in de woonkamer, maar weet je niet zeker welke type bank je in huis wilt halen? Misschien is het een goed idee om de trends van dit jaar te bekijken om wat inspiratie op te doen. Je hoeft natuurlijk niet klakkeloos elke trend over te nemen in je woning, want dan kun je elk jaar wel nieuwe meubelen aanschaffen. Het kan echter geen kwaad om eens te spieken en te kijken of er wat ideeën tussen zitten die goed in de smaak vallen. 

Naturel

Banken met een natureltint zijn helemaal in gedurende het jaar 2022. Zo kun je een stoffen bank kopen met een beige of bruine tint, welke helemaal in de natuurlijke interieurtrend past. Je ziet tegenwoordig ook allerlei banken en fauteuils met teddystof, waarbij je het gevoel hebt dat je geknuffeld wordt door je bank of stoel. Let wel op met lichte kleuren als deze, want ze trekken natuurlijk veel vuil aan en vlekken zijn snel zichtbaar. vlekken zijn sneller zichtbaar.

Retro met moderne twist

Trends van tientallen jaren terug vinden toch altijd een manier om ineens weer hip te worden. Dit geldt natuurlijk ook voor banken die bijvoorbeeld in de jaren zeventig en tachtig in de mode waren. Kijk bijvoorbeeld naar de bloemenprint banken van de jaren zeventig die momenteel weer overal in de winkels te vinden zijn of banken met een velvet stof. Wanneer je zo’n retro stof combineert met een moderne vorm bank, heb je ineens een zeer modern en hip meubel in huis staan.

Modulaire banken

Modulaire banken zijn weer helemaal in en dat komt goed uit, want ze zijn ook nog eens ontzettend praktisch. Je kunt ze namelijk op een eindeloos aantal mogelijkheden stylen in je woonkamer. Zo kun je een volledige zithoek maken waarbij je alle onderdelen tegenover elkaar zet, maar je kunt ze ook naast elkaar plaatsen met een bijzettafel ertussen. Wanneer je deze opstelling zat bent, heb je binnen een paar seconden weer een andere indeling bedacht en gerealiseerd. Dit is ideaal als je snel je interesse verliest in je interieur.

Duurzaamheid voorop

Het is geen geheim dat we actie moeten ondernemen wat betreft het klimaat en milieu. Daarom zijn er steeds meer duurzame banken te vinden en staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij veel meubelfabrikanten. Kies dus een bank die lang meegaat, zowel wat betreft het materiaal als het ontwerp. Kies bijvoorbeeld een bank van gerecycled materiaal, duurzame houten poten en een niet al te gekke vorm. Zo gaat deze jaren mee en raak je er ook niet snel op uitgekeken. 

Terug naar blog