Hoe stijl je een kleine woonkamer? - maisongrandenl

Hoe stijl je een kleine woonkamer?

Een leuk en gezellig huis hoeft helemaal geen kasteel te zijn. Ook van een kleiner huisje maak je heel heel knus plekje. Als starter of student heb je niet gelijk een groot huis. Met een aantal slimme trucjes laat jij de ruimte groter ogen. Lees daarom onze tips over hoe je een kleine woonkamer toch leuk kunt stijlen! 

Zorg voor een logische indeling

Deze tip ligt misschien voor de hand, maar het logisch indelen van een kleine ruimte helpt heel erg om een ruimte ruimer te laten ogen, zonder dat je je bergruimte moet inleveren. Denk aan verticale meubels bijvoorbeeld. Een verticale kast zorgt ervoor dat je je spullen kwijt kunt in de hoogte in plaats van in de breedte. Hierdoor heb je geen loze ruimte waardoor je slim gebruik maakt van de ruimte die je hebt. Kijk hoeveel je kwijt kunt aan de muren en het plafond om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de kamer. 

Optisch bedrog

Er zijn een aantal trucjes die je kunt inzetten om een ruimte optisch groter te laten lijken dan deze daadwerkelijk is. Werk met lichte kleuren en stoffen. Hierdoor wordt het licht in de kamer meer verspreid en lijkt de kamer groter. Zorg dat de kleuren goed met elkaar overeenkomen en vermijd grote contrasten tussen bijvoorbeeld de kleur van de vloer en de kleur van de muur. Wanneer de ruimte er als een geheel uitziet, oogt het groter. Speel met spiegels. Ook deze laten een ruimte groter lijken dan deze is. 

Less is more

Heel veel kleine accessoires maken een ruimte rommelig en vol. Zet alleen de accessoires neer die je echt niet kwijt wilt, maar wees wel selectief hierin. Hoe meer tierelantijntjes, hoe kleiner de ruimte eruit ziet. In plaats van allerlei kleine accessoires, kun je beter kiezen voor een groot accessoire zoals een elektrische sfeerhaard. Deze bevestig je op de muur, waardoor er geen ruimte in de kamer verloren gaat. Ook brengt een elektrische haard veel sfeer en warmte met zich mee waardoor je met een accessoire al veel bereikt! 

Slimme meubels

In een kleine ruimte moet je slim met de meubels omgaan. Kies voor een aantal kleine tafeltjes als salontafel in plaats van een grote. Deze schuif je makkelijk aan de kant als je bijvoorbeeld bezoek hebt. Er bestaan tegenwoordig veel uitschuifbare eettafels. Op elk gewenst moment schuif je de tafel uit zodat er meer mensen aan kunnen eten. Schuif hem weer in als je meer ruimte nodig hebt! Zorg er ook voor dat de meubels die je kiest luchtig ogen. Denk hierbij aan een bank op pootjes, een eettafel met dunne poten en meerdere kleine salontafeltjes. Hierdoor oogt de ruimte groter!  

Met de juiste manier van je woonkamer inrichten hoef je helemaal geen groot huis te hebben om toch al jouw favoriete items kwijt te kunnen! Speel met de opstelling van je meubels en kies passende accessoires. Zo maak jij van je kleine huisje een fijne plek om te wonen. 

Terug naar blog